Valgkomiteens innstilling

Mathias Opdal Weseth er innstilt som ny leder av Akershus Unge Høyre

Mathias Opdal Weseth er enstemmig innstilt som ny leder av Akershus Unge Høyre. Det ble klart da valgkomiteen i dag la frem innstillingen til nytt arbeidsutvalg i Akershus Unge Høyre.

Lederen av valgkomiteen Elizabeth K. H. Dale er veldig fornøyd med laget som er innstilt til å lede Akershus Unge Høyre frem mot det viktige valget i 2021.

– Valgkomiteen har i år hatt et luksusproblem. Vi har mottatt utrolig mange søknader fra meget kvalifiserte kandidater. Vi anser dette som et sunnhetstegn for foreningen, sier Elizabeth K. H. Dale, leder av valgkomiteen.

- Innstillingen vi legger frem er det laget vi mener er best egnet til å lede foreningen det kommende året. Det er et lag sammensatt av høyt kvalifiserte personer med ulik bakgrunn, kompetanse og personlighet. De utfyller hverandre på en god måte, og sammen mener vi de vil lede foreningen til valgseier i 2021, avslutter lederen av valgkomiteen.

Mathias Opdal Weseth er innstilt som ny leder. Han er 22 år gammel og kommer fra Bærum hvor han har vært kommunestyrerepresentant siden 2019. Han har en bachelorgrad innen internasjonale studier fra Universitetet i Oslo og ble medlem i Unge Høyre i 2016. Siden 2018 har han vært medlem av Akershus Unge Høyres arbeidsutvalg, hvor han i fjor ble valgt som 2. nestleder. Mathias er i tillegg leder av Viken Åpne Høyre.

– Det er utrolig stas å bli innstilt av valgkomiteen som neste leder av Akershus Unge Høyre, og jeg kjenner både på stor glede, men også dyp ærefrykt. Dersom generalforsamlingen gir meg samme tillit, er det ingenting i verden jeg vil bruke mer tid og krefter på det neste året enn menneskene og politikken i Akershus Unge Høyre, sier Mathias.

Han er tydelig på hva han mener Akershus Unge Høyre skal jobbe med fremover:

– Man kommer ikke unna at det store som skjer neste år er en lang og spennende valgkamp. Da må vi sørge for å bygge opp enda mer politisk engasjement og at vi får vervet flere medlemmer. Klarer vi det, har jeg troen på at vi kan stille med Norges sterkeste fylkeslag, og det laget gleder jeg meg til stå på og være leder for, avslutter Weseth.

Akershus Unge Høyres Generalforsamling avholdes lørdag 24. oktober 2020 på Høyres Hus i Oslo. Valgkomiteen har bestått av Elizabeth K. H. Dale (leder), Kaja Elisabeth Paulsen og Liam Rivli.

Arbeids-

Bærum

Desisjons-
komiteen